AUKCJA

OBRAZY PODKARPACIA – AUKCJA OTWARTA

W aukcji zostało wystawionych na sprzedaż 7 obrazów, stanowiących spójną wizję artystyczną pod nazwą „Obrazy Podkarpacia”, autorstwa Stanisława Bigdy o wymiarach 120 cm na 92 cm, wykonanych techniką olejną i akrylową.

DOCHÓD ZE SPRZEDAŻY OBRAZÓW PRZEZNACZONY ZOSTANIE W CAŁOŚCI NA DZIAŁALNOŚĆ STATUTOWĄ STOWARZYSZENIA.

Poloniny1

„POŁONINY”

przyroda

„PRZYRODA”

skansen w Kolb1

„SKANSEN W KOLBUSZOWEJ”

krsczn1

„KRASICZYN”

jezioro tarnbrzeskie1

„JEZIORO TARNOBRZESKIE”

na skrzyzowaniu

„NA SKRZYŻOWANIU”

ulica w Rzeszowie1

„ULICA W RZESZOWIE”
Cena wywoławcza:           3 000 zł.

Stowarzyszenie, którego mottem przewodnim działania jest „godne życie” nie pozostaje obojętne na potrzeby lokalnej społeczności. Pozyskane środki finansowe zostaną przeznaczone m.in. na:

• pomoc osobom rodzinom znajdującym się w trudnej sytuacji życiowej i finansowej,
  • działania edukacyjne i profilaktyczne w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie,
  • wsparcie finansowe osób chorych, niepełnosprawnych
  • organizowanie czasu pozalekcyjnego dla dzieci i młodzieży w okresie wakacyjnym,

Obrazy można obejrzeć w siedzibie Stowarzyszenia w Mielcu przy ulicy Biernackiego 1/38, tel. 519-147-013

STANISŁAW BIGDA – artysta malarz, który ukończył wydział malarstwa krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych oraz wydział sztuki i projektowania w Instytucie Edukacji na Uniwersytecie Londyńskim. Swoje prace prezentował między innymi w Krakowie, Londynie ale także na greckich wyspach Paros i Santorini. Po 23 latach spędzonych w Londynie wrócił w rodzinne strony (powiat mielecki).

Dzięki współpracy Stowarzyszenia „Godne Życie dla Dzieci” ze Stanisławem Bigdą, możliwe stało się zrealizowanie projektu pod nazwą „Obrazy Podkarpacia”, w ramach zadania publicznego Województwa Podkarpackiego w zakresie kultury w 2013 r., gdzie oszacowano wartość każdego z obrazów na kwotę 5 000 zł.